Scroll Top

Zavezani smo odgovornemu in transparentnemu delovanju, dinamičnemu odzivanju, preglednemu in javnemu poročanju ter odprtemu komuniciranju.

Novinarska vprašanja ter povpraševanja za predstavitvena gradiva lahko pošljete na spodnji kontakt in z veseljem vam bomo odgovorili.

DEJAN HOJNIK
Stiki z javnostmi

E dejan.hojnik@mikro-polo.si
T 02 614 32 01

Novinarska vprašanja ter povpraševanja za predstavitvena gradiva lahko pošljete na spodnji kontakt in z veseljem vam bomo odgovorili.

DEJAN HOJNIK
Stiki z javnostmi

E dejan.hojnik@mikro-polo.si

T 02 614 32 01

Novinarska vprašanja ter povpraševanja za predstavitvena gradiva lahko pošljete na spodnji kontakt in z veseljem vam bomo odgovorili.

DEJAN HOJNIK
Stiki z javnostmi

E dejan.hojnik@mikro-polo.si
T 02 614 32 01

16. januar 2024

OPTIMIZACIJA IN DIGITALIZACIJA POSLOVNIH PROCESOV

V podjetju Mikro+Polo d.o.o. smo z namenom ohranitve konkurenčnosti izvedli reorganizacijo, optimizacijo ter digitalizacijo poslovnih procesov prodajnega programa Laboratorij. Ta strateška preobrazba nam bo omogočila, da se bomo lahko osredotočili na inovacije, zeleno energijo in trajnost, katerim podjetje sledi že od samega začetka poslovanja.

Odločili smo se za optimizacijo prodajnih programov in s tem povezanih dobaviteljev, kar je vodilo k skrčenju našega prodajnega programa ter digitalizaciji poslovanja na področju potrošnega materiala in kemikalij. Prodaja tega segmenta bo potekala izključno v digitalni obliki, preko spletne aplikacije MARKET.

Ključne prednosti nakupa preko spletne aplikacije MARKET:

  • akcijske cene izdelkov,
  • dostopnost 24/7,
  • pregled stanja aktualne zaloge,
  • vsak nakup šteje – darilni program,
  • sledenje pošiljkam – tracking,
  • enostaven dostop do potrebnih informacij (navodila za uporabo, brošure, certifikati, fotografije, opisi, …).

Spletna trgovina MARKET več kot 5.000 uporabnikom omogoča hitrejše in učinkovitejše nakupe, kar pripomore k večji produktivnosti in hitrejšim odločitvam v poslovnem okolju. V dobi digitalizacije je izjemno pomembno, da smo v koraku s časom in pripravljeni prilagajati ponudbo glede na nenehne spremembe na trgu.

Prepričani smo, da bo optimizacija procesov privedla do še močnejše in bolj trajnostne prihodnosti za vse vpletene strani. Zavezali smo se, da izboljšamo storitev za kupce in ohranimo fokus na prodajnih programih, ki smo jih obdržali.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Strategija-3

27. september 2023

NOVA STRATEGIJA DRUŽBENE ODGOVORNOSTI

V Mikro+Polo smo zavezani trajnostnemu razvoju in družbeni odgovornosti. Z veseljem predstavljamo našo novo strategijo družbene odgovornosti, ki poudarja trajnost, inovacije ter skladnost z veljavno zakonodajo in mednarodnimi normami.

Ta strategija ne le koristi našemu podjetju, ampak tudi zagotavlja dolgoročne koristi za okolje in nove generacije. Z osredotočenim upravljanjem človeških virov bomo gradili našo trajnostno prihodnost in ustvarjali pozitiven vpliv na svet. Skupaj gradimo boljši jutri.

Preberete jo lahko tukaj.

TrajnostnoPorocilo

1. julij 2023

TRAJNOSTNO POROČILO 2022

S trajnostnim poročilom vsem zainteresiranim deležnikom in javnosti predstavljamo naša prizadevanja in dosežke na področju trajnosti, družbene odgovornosti in upravljanja podjetja (ESG standardi).

Čeprav še nismo zavezani poročanju po GRI standardih (Global Reporting Initiative), ki izhaja iz ESG standardov, v poročilu vsebinsko sledimo njihovemu duhu in predstavljamo naš učinek na zaposlene, okolje in skupnost.

Preberete ga lahko tukaj.

Sporocilo-02

1. marec 2023

OBDARJAMO JUNAKE 3. NADSTROPJA

Pomoč in čut za sočloveka je vtisnjena v DNK zaposlenih podjetja Mikro+Polo. Razumemo, da se vsako dobro delo začne pri posamezniku, od koder se prenese na okolico in tako se krog širi in z dobrim vrača.

V Mikro+Polo se zavedamo, da otroci, ki ležijo in se zdravijo v UKC Maribor in UKC Ljubljana, radi ustvarjajo. Zato smo ob mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku pripravili 200 darilnih paketov s pobarvankami in barvicami. S tem želimo razveseliti Društvo Junaki 3. nadstropja in druge pogumne otroke, ki se zdravijo v UKC Ljubljana in Maribor.

Pobarvanko, v kateri je glavni junak svetovno znan kemik Miško Polo, ki otroke skozi kratko zgodbico povabi na lov za sirčkom v njegov laboratorij, je ustvarila Tjaša Groznik, študentka grafičnega oblikovanja.

Sporocilo-01

13. januar 2023

Naša prihodnost postaja vse bolj zelena. In sončna.

V Mikro+Polo veliko damo na trajnost. Že vrsto let smo brezpapirno podjetje, če je nujno, uporabljamo recikliran papir, ločujemo odpadke, upravljamo z ostanki hrane, ne uporabljamo plastenk za vodo, varčujemo z elektriko… in še bi lahko naštevali. V letošnjem letu bomo postali samooskrbni – na strehi naše poslovne stavbe bo zakraljevala sončna elektrarna moči 300 kW, kar bo pokrilo vse naše potrebe po električni energiji, viške energije pa bomo oddajali v omrežje.

Novo pridobitev bo postavil GEN-I Sonce, eden najbolj uveljavljenih ponudnikov na energetskem trgu, ki je tudi pionir na področju uvajanja solarne tehnologije. S skupaj že 10,5 GWh proizvedene okolju prijazne zelene električne energije so prispevali k znižanju emisij CO2 za 5,4 milijona kilogramov. Od letošnjega leta bomo pri tem udeleženi tudi v našem podjetju.

Ker nam je mar.

Sporocilo-03

29. november 2022

Najboljši HRM projekt leta 2022 = Krepki in zdravi

Planet GV že vrsto let podeljuje prestižno priznanje HR&M projekt leta, s katerim nagrajuje najboljše prakse upravljanja z ljudmi pri delu in vzpodbuja razvijanje kadrovske stroke. S priznanji želijo na Planetu GV dvigniti prepoznavnost HR področja in ozaveščenost o pomenu vodenja na vseh nivojih vodenja v podjetjih in organizacijah.

Povod za naš pilotni projekt Krepki in zdravi, je naš direktor Marko Podgornik Verdev: “S projektom Krepki in zdravi smo v podjetju Mikro+Polo želeli aktivirati čim večje število zaposlenih za zdrav življenjski slog, v službi in doma. Izvajamo in (so)financiramo rekreativne aktivnosti, se zdravo prehranjujemo. Aktivirali smo že več kot polovico zaposlenih (63 jih vadi v fitnesu), jih spodbuditi k novim zdravim navadam in okrepili neformalno druženje ter sodelovanje v akciji Povezujmo se skozi šport. Delovni čas smo skrajšali na 37 ur tedensko, za aktivne pa na 35 ur. Idej imamo še veliko.”

Sporocilo-04

11. oktober 2022

Teden enakosti v delovnem okolju (Workplace Equality Week)

Kampanja je del projekta LGBTIQ zavezništvo za enakost pri delu – boj proti diskriminaciji in promocija enakosti pri zaposlovanju, ki ga v sklopu Programa za državljane, enakost, pravice in vrednote (CERV) sofinancira Evropska unija. Slovenski partner projekta je Legebitra, mednarodno pa sta vključeni tudi hrvaški nevladni organizaciji K-Zona in LORI.

Kampanja poteka med 11. oktobrom (ko obeležujemo mednarodni dan razkritja / International Coming Out Day) in 18. oktobrom, sočasno v Sloveniji in na Hrvaškem.

Namen kampanje je opozoriti na odločilno vlogo organizacijskih dejavnikov (podpore vodstva, zaščite pred diskriminacijo, skrbi za informiranost zaposlenih in medosebne odnose) pri zagotavljanju delovnega okolja, v katerem se LGBTIQ osebe počutijo varno in sprejeto.

»Enakopravnost za vse! Ponosne_i na raznolikost v delovnem okolju«

30. september 2022

Prejeli smo priznanje Združenja Manager, Vključi.Vse

Na prireditvi Združenja Manager v Portorožu, so na podelitvi priznanj prebrali spodnji zapis in nas razveselili: Uravnotežena vodstvena struktura, okolje, v katerem raznolikost spodbujajo in jo tudi živijo, ter enakovredno vključevanje vseh 150 zaposlenih so razlogi, da priznanje Vključi.Vse, letos prejme: MIKRO+POLO.

Smo povezan team, ustvarjamo s strastjo, vsi skupaj in vemo kaj je naš cilj. Delamo pametno ter učinkovito, prav tako pa se znamo dobro zabavati, sprostiti in proslaviti uspehe, ki jih žanjemo.

Hvala, za podeljeno priznanje in kot pravi naš direktor, Marko Podgornik Verdev: “V Združenju nas je 1.200 managerjev, skupaj vodimo približno 150.000 zaposlenih. Če prevedem v novodobni jezik družabnih omrežij; smo influencerji, s 150.000 sledilci. Postanimo zgled.”

>> Več o nagradi

>> Zahvalni govor Marka Podgornika Verdeva

23. september 2022

Smo zaslužna institucija Slovenskega kemijskega društva

V sklopu uglednega mednarodnega znanstvenega srečanja Slovenski kemijski dnevi 2022 smo na sinočnji slavnostni akademiji v Portorožu prejeli ugledno priznanje, naziv “Zaslužna institucija Slovenskega kemijskega društva”.

Slovensko kemijsko društvo je sicer praznovalo impresivno 70-letnico ustanovitve v lanskem letu, a je bilo zaradi epidemiološke situacije primorano Slavnostno akademijo preložiti na letošnje leto.

Hvala Slovenskemu kemijskemu društvu! Prejeto priznanje je potrditev našega preteklega dela in spodbuda za naprej.

Obljubimo, da bomo še boljši!

14. junij 2022

Usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja

Ustvarjanje kvalitetnih delovnih pogojev in organizacijskih kultur omogoča zaposlenim čas za skrb za otroke, starejše in za svoje zdravje. Svoje znanje, izkušnje in inovativne pristope na tem področju organizacijske kulture smo tudi letos predstavili v okviru projekta Men in Care.

Ponosni smo, da spadamo med podjetja, ki so že vpeljala dobre prakse za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja.

Oglejte si >> filmček.

DOD_2022

23. maj 2022

Družbeno odgovoren delodajalec

Iz rok Gašperja Zakrajška iz Ekvilib Inštituta smo prejeli pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec. Prav tako smo prejeli zahvalo za 15 letno delo na področju certifikata Družini prijazno podjetje.

Naša poslovna politika temelji na trajnostnem razvoju in poslovanju; tako v odnosu do naših kupcev, poslovnih partnerjev in zaposlenih, kot do okolja, v katerega smo vpeti. Zavedamo se svoje moralne dolžnosti delati dobro, ustvarjati dodano vrednost za družbo ter izboljšati kakovost življenja. Družbena odgovornost je način življenja in delovanja našega podjetja. Ker nam je mar.

V družbi Mikro+Polo že od svojih začetkov veliko pozornosti usmerjamo v družbeno odgovorno delovanje. Naša poslovna politika temelji na trajnostnem razvoju in poslovanju; tako v odnosu do naših kupcev, poslovnih partnerjev in zaposlenih, kot do okolja, v katerega smo vpeti.

Sredstva za sponzorstva in donacije podeljujemo na osnovi strateških usmeritev in na podlagi politike podjetja. Sponzorstva in donacije usmerjamo v tiste projekte, dejavnosti ali aktivnosti, ki podpirajo naše poslovne cilje.

Ker nam je mar.

Izobraževanje in strokovni razvoj

Zavedamo se, da bo današnje znanje jutri že zastarelo. Zato skrbimo za naše zaposlene in jim, ne glede na delovno mesto, starost ali staž v podjetju, nudimo različne oblike usposabljanj in izobraževanj za njihov strokovni in osebnostni razvoj.

Z materialom za raziskave podpiramo mlade raziskovalce v akciji »Promotor znanosti«, ki gre že v tretjo sezono.

Tudi sicer podpiramo mlade nadobudne naravoslovce. Za osnovnošolce tretje triade organiziramo naravoslovne dni. V treh urah jim predstavimo podjetje, pod strokovnim vodstvom naših sodelavk in sodelavcev pa se preizkusijo v različnih kemijskih in bioloških poizkusih.

Organiziramo video natečaj Kemija je zakon, v katerem razredi tekmujejo z izvedbami kemijskih poizkusov. Najboljši trije so bogato nagrajeni: zmagovalci z enodnevnim izletom za cel razred, našimi »goodieji«, šola pa z aparatom za svoj kemijski laboratorij. Drugo in tretje uvrščeni prejmejo kupon za nakup kemikalij za šolo, razredi pa prav tako izdelke iz našega promocijskega programa.

Dobrodelnost

V “Naši kemiji” smo zapisali, da smo pri svojem delu osredotočeni. Ne moremo početi vsega naenkrat, ne moremo bojevati vseh bitk hkrati. Nič drugače ni pri družbeni odgovornosti. Naj si še tako želimo, ne moremo ustreči vsem prošnjam, ki jih dobivamo. Zato smo se odločili, da pomagamo socialno ogroženim družinam in otrokom v našem lokalnem okolju preko sodelovanja z društvom UP-ornik, Zavoda 13 in Zavoda Mirno morje. Odjemalci UP-ornika lahko pri nas dobijo kosila, k darovanju spodbujamo tudi naše kupce, ki lahko svoje točke zvestobe, pridobljene z nakupi v naši spletni trgovini Market, donirajo za hrano iz naše kuhinje socialno ogroženim.

Poleg tega podpiramo aktivnosti, s katerimi promoviramo naravoslovne znanosti, predvsem kemijo, med mladimi.

Vsako leto podpremo tudi akcijo Radia City »Ko je božič, naj bo božič za vse«, v letu 2022 pa smo aktivno sodelovali v akciji društva UP-ornik »6 milijonov ladjic za 6 milijonov žrtev genocidov«.

Družbena odgovornost je način življenja in delovanja našega podjetja ter jo vsak dan znova vključujemo v našo poslovno strategijo.

Podpora skupnosti

Podpiramo lokalno skupnost in sodelujemo v aktivnostih ali podpremo mestno četrt Tezno, lokalne šole, gasilce, in druga lokalna društva. Tako smo, denimo, sodelovali pri akciji poslikave podhoda na Teznem, za upokojenke in upokojence Doma Danice Vogrinec smo organizirali delavnico za izdelavo kopalnih kroglic in s tem udejanjali medgeneracijsko sodelovanje, h kateremu težimo tudi pri delu v podjetju.

V naših prostorih je našlo svoj brezplačen dom društvo UP-ornik, s katerim že vrsto let tesno in aktivno sodelujemo. Skupaj s prostovoljci društva se trudimo blažiti socialne stiske v naši lokalni skupnosti.

Zavedamo se, da je naša naloga vračati skupnosti, v kateri živimo in delujemo. Zato si prizadevamo poslovati družbeno odgovorno, trajnostno, s spoštovanjem vseh predpisov za zdravje zaposlenih, za zdravo okolje in za okolju prijazno delovanje na vsakem koraku.

Otroci in mladina

Na mladih svet stoji. Zato so otroci naših zaposlenih vedno dobrodošli v podjetju. Ponujamo jim možnost, da spoznajo, kje in kaj delajo njihovi starši, da opravljajo obvezno šolsko prakso ali pridejo delat med poletnimi meseci. Če je treba, zanje organiziramo tudi varstvo, da so njihovi starši lahko brez skrbi. Seveda jih vsako leto s predstavo in darili razveselimo tudi za božič in novo leto.

Za vse slovenske osnovne in srednje šole vsako leto natisnemo ažurne periodne sisteme in jim jih brezplačno dostavimo. Šolam občasno tudi doniramo potrošni material za laboratorije ali promocijske izdelke za srečelove.

Pogosto nas obiščejo skupine mladih, ki se želijo seznaniti z našim podjetjem in z veseljem jim ustrežemo.

Mlade podpremo tudi z drugimi akcijami, kot so, denimo, razstave mladih likovnih ustvarjalk in ustvarjalcev ali nastopi mladih glasbenikov na naših prireditvah.

Dve leti smo sodelovali v Unicefovi akciji »Kids take over«.

PRENESITE SI

Naše predstavitveno gradivo, publikacije in logotipe skupine Mikro+Polo si lahko prenesete na vašo napravo.

NasaKemija_SLO
Naša Kemija & PREDSTAVITEV PODJETJA

>> pdf

PreglDigital_thumb
PREGL DIGITAL BROŠURA

>> pdf

MikroPolo_LOGO_Thumb
MIKRO+POLO LOGOTIP

>> jpg
>> png
>> pdf

LabInterior_LOGO_Thumb
LAB INTERIOR LOGOTIP

>> jpg
>> png
>> pdf

PreglDigital_LOGO_Thumb
PREGL DIGITAL LOGOTIP

>> jpg
>> png
>> pdf

PreglChemicals_LOGO_Thumb
PREGL CHEMICALS LOGOTIP

>> jpg
>> png
>> pdf

LBI-Company
LAB INTERIOR KATALOG PODJETJA

>> pdf

LBI-Technical
LAB INTERIOR TEHNIČNI KATALOG

>> pdf

LBI-Overview
LAB INTERIOR LETAK

>> pdf

NasaKemija_SLO
Naša Kemija & PREDSTAVITEV PODJETJA

>> pdf

PreglDigital_thumb
PREGL DIGITAL BROŠURA

>> pdf

MikroPolo_LOGO_Thumb
MIKRO+POLO LOGOTIP

>> jpg
>> png
>> pdf

LabInterior_LOGO_Thumb
LAB INTERIOR LOGOTIP

>> jpg
>> png
>> pdf

PreglDigital_LOGO_Thumb
PREGL DIGITAL LOGOTIP

>> jpg
>> png
>> pdf

PreglChemicals_LOGO_Thumb
PREGL CHEMICALS LOGOTIP

>> jpg
>> png
>> pdf

LBI-Company
LAB INTERIOR KATALOG PODJETJA

>> pdf

LBI-Technical
LAB INTERIOR TEHNIČNI KATALOG

>> pdf

LBI-Overview
LAB INTERIOR LETAK

>> pdf

NasaKemija_SLO
Naša Kemija & PREDSTAVITEV PODJETJA

>> pdf

PreglDigital_thumb
PREGL DIGITAL BROŠURA

>> pdf

MikroPolo_LOGO_Thumb
MIKRO+POLO LOGOTIP

>> jpg
>> png
>> pdf

LabInterior_LOGO_Thumb
LAB INTERIOR LOGOTIP

>> jpg
>> png
>> pdf

PreglDigital_LOGO_Thumb
PREGL DIGITAL LOGOTIP

>> jpg
>> png
>> pdf

PreglChemicals_LOGO_Thumb
PREGL CHEMICALS LOGOTIP

>> jpg
>> png
>> pdf

LBI-Company
LAB INTERIOR KATALOG PODJETJA

>> pdf

LBI-Technical
LAB INTERIOR TEHNIČNI KATALOG

>> pdf

LBI-Overview
LAB INTERIOR LETAK

>> pdf