Scroll Top

Naša nova sončna elektrarna, operacija JR SE OVE 2021

Z veseljem sporočamo neverjetno novico – naša sončna elektrarna je zdaj uradno priklopljena v omrežje! 350 sončnih panelov skupaj dosega nazivno moč 300 kW, in verjemite mi, ko rečem, da je to velik korak v smeri bolj trajnostnega in odgovornega poslovanja. Naj vas nasmejem s primerjavo – s toliko energije, kot jo proizvedemo, bi lahko osvetlili Las Vegas vsako noč! Ne, resno, morda ne ravno Vegas, a gotovo bi imeli dovolj svetlobe za eno večjo vas.

Sončno elektrarno smo zgradili v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 z oznako JR SE OVE 2021, prednostne osi Trajnostna raba in proizvodnja energije ter pametna omrežja, prednostne naložbe Spodbujanje proizvodnje in distribucije energije, ki izvira iz obnovljivih virov in specifičnega cilja Povečanje deleža obnovljivih virov energije v končni rabi energije.

Vedno smo si želeli biti del rešitve, ne pa problema, ko gre za okoljske izzive. Zato smo se odločili, da izkoristimo čudovito moč sonca in jo spremenimo v čisto, obnovljivo energijo. Naši sončni paneli so nameščeni na strehi naše poslovne stavbe in so resnično nekaj posebnega.

S tem, ko smo se oskrbeli z lastno sončno elektrarno, ne samo, da zmanjšujemo svoj ogljični odtis, ampak tudi prihajamo bližje našemu cilju, da postanemo bolj trajnostno naravnano podjetje. Naša zavezanost k okoljski odgovornosti ni samo beseda – zdaj je to dejanje, ki ga vsak dan izvajamo.

A to še ni vse. V prihodnosti načrtujemo še več »norih« projektov. Verjetno ste že slišali, da imamo v načrtu postavitev polnilnic za električna službena vozila. To pomeni, da ne bomo samo proizvajali čiste energije, temveč bomo tudi pomagali pospešiti prehod na električno mobilnost.

Naša sončna elektrarna je le začetek. Skupaj gradimo svetlo, zeleno prihodnost in postavljamo temelje za boljši jutri. Še naprej bomo iskali priložnosti, kako prispevati k boljšemu okolju in bolj trajnostni prihodnosti za vse nas.

Trenutno dnevno proizvedemo med 1 in 1,5 megavatne ure električne energije, kar je več, kot potrebujemo za naše dnevne potrebe. To pomeni, da smo pravzaprav samozadostni z električno energijo, kar je osupljivo. In kot če to ne bi bilo že dovolj, tisti dodatni energijski »višek« pošljemo nazaj v električno omrežje.

Smo zelo ponosni na doseženo in komaj čakamo, da vas še bolj vključimo v te projekte. Kot vedno, se zahvaljujemo za vašo podporo in predanost našim skupnim ciljem. Skupaj smo močnejši! Hvala, ker ste del te zgodbe. Nadaljujmo z gradnjo bolj trajnostne prihodnosti, en korak naenkrat! S sončnimi in zabavnimi pozdravi!