Scroll Top

Konferenca Cutting Edge 2023

Na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani se je odvila že peta Konferenca Cutting Edge 2023 z glavnim ciljem združiti mlade raziskovalce in študente z različnih znanstvenih področij, jim dati priložnost za predstavitev svojih raziskav in ponuditi forum za odprte razprave.

Tema letošnje konference je bila »Kariere v znanosti«. Številni mladi znanstveniki se namreč po končanem študiju ubadajo s težko odločitvijo, ali naj se vključijo v akademsko sfero ali industrijo.

Vodilni znanstveniki in raziskovalci iz različnih institucij, so v sklopu svojih predavanj pojasnjevali, kako učinkovito spremeniti nove ideje v uspešne poslovne načrte ter prepletenostjo njihovih karier tako z industrijo kot z akademskim svetom.

Konference se je udeležilo več kot 96 raziskovalcev iz Slovenije in tujine, ki je svoje raziskave predstavilo v treh različnih podtemah – znanost za življenjem, materiali prihodnosti ter tehnologije za zemljo in okolje. Del konference je bilo tudi naše podjetje, ki s prodajnim programom in raznimi aktivnostmi, kot je npr. akcija “Promotor znanosti”, mlade raziskovalce vzpodbuja pri njihovih kariernih ciljih in jim jih pomaga uresničevati.