Scroll Top
MIKROBLOG
Ljubljenčki
Priročnik “Psi na delovnem mestu”

Savina Premzel

Pripravili smo priročnik “Zlata pravila za prijetno delovno okolje s psom”. Nanj smo zares ponosni, saj verjamemo, da smo prvi, ki smo teorijo, prakso in izkušnje zbrali na tak način. Priročnik smo zasnovali s ciljem deliti primer dobre prakse.

V prvi vrsti bi se želeli zahvaliti Društvu za zaščito živali, predvsem Žani Klobučar za strokovno znanje, čas in pripravljenost za skupni projekt. Vam sodelavcem, da ste delili svoje bogate izkušnje in podali povratne informacije, ki zagotovo dajejo uporabniku priročnika največjo težo. Največja zahvala pa gre seveda našim čudovitim pasjim modelom, ki nas vsakodnevno osrečujejo, razveseljujejo s svojimi mokrimi smrčki in mehkimi kožuščki, ki jih radi božamo.

Blog-07-01
Blog-07-02

Skozi leta izkušenj smo usvojili interna pravila, ki nam omogočajo najboljše sobivanje, ki si ga vsi zaslužimo, tako sodelavci, kot živali, ki pridejo k nam. Zato je pomembno, da te prakse predajamo naprej našim (novim) sodelavcem, zunanjim partnerjem in vsem, ki bi želeli uvesti primer dobre prakse v svoje podjetje.

Poleg dobrobiti psa je pomembno upoštevati tudi dobrobit podjetja ter vseh zaposlenih. Lastniki psov morajo biti odgovorni za svoje pse in poskrbeti, da bivanje z njimi ne ovira delovnega procesa. Vsaka organizacija ima svoje posebnosti, ki vplivajo na odločitev o tem, ali je dovoljeno imeti pse na delovnem mestu, zato je pomembno, da se jasno opredelijo pravila in okolje prilagodi potrebam psa.

Prvo in ZLATO PRAVILO je: 3x DOBROBIT! Pri tem smo na prvo mesto postavili zagotavljanje dobrobiti psa, ki je v celotnem procesu uvajanja na delovno mesto ključnega pomena.

Na koncu je ključno zagotoviti prijetno bivanje za vse v delovnem procesu, kjer pes ne moti delovnega procesa ter vseh prisotnih.

Pravilno uvajanje psa na delovno mesto je torej mogoče le z zagotavljanjem dobrobiti psa, podjetja in vseh zaposlenih. S tem lahko dosežemo prijetno in uspešno delovno okolje, kjer pes ne moti delovnega procesa in prisotnih.

Kužki, dobrodošli!