Scroll Top
MIKROBLOG
Potopis
Točnost švicarskih ur

Andrej Mihevc

Točnost švicarskih ur … ni v korelaciji s točnostjo švicarskih voznikov!

Skupaj s kolegico Suzano sva se odpravila z zagrebškega letališča v Švico, natančneje v Zurich, od koder sva s hitrim vlakom prišla na želeno destinacijo, manjše mesto Solothurn. Bila sva nastanjena v drugem najstarejšem hotelu v Švici, La Couronne, ki je lociran v osrčju mestnega jedra in s svojo elegantnostjo ter zgodovinsko noto nudi res prijetno bivanje – da o vrhunski restavraciji sploh ne izgubljam besed.

Prvi dan smo začeli s »spoznavno« večerjo. Pričakala sta nas znan obraz, g. Duško Filipović, in direktor Life Science divizije, g. Lorenz Egli. Prisotni so bili tudi predstavniki Češke, Slovaške, Poljske in Srbije. Naslednji dan so nas popeljali do mesteca zraven Zuchwila. Naj kot zanimivost omenim, da je voznik minibusa zamujal cca. 10 minut – toliko o švicarski uri oziroma točnosti.

Blog-04-02

V Zuchwilu se nahaja podjetje Borer Chemie. Vrhunsko podjetje, ki izdeluje profesionalna čistila za strojno in ročno čiščenje. Tudi sama stavba, pristop zaposlenih ter vsa oprema so potrjevali njihovo podjetniško uspešnost.

Poleg vseh predstavitev smo imeli na dnevnem sporedu tudi voden ogled podjetja in tisto kar doprinese največ, praktične delavnice. Na njih smo spoznavali različne kvalitete voda ter kakšen vpliv ima le-ta na končne rezultate čiščenja. Imeli smo tudi delavnico določevanja optimalnih koncentracij in vrst čistil za določeno umazanijo (CLEAN študija) in spoznali, kako se najučinkoviteje spopasti s čiščenjem orodij za izdelavo tablet.

Drugi dan šolanja smo namenili meni zelo zanimivi temi, in sicer deružingu in pasivaciji. Gre za odstranjevanje kovinskih oksidov oziroma rje in nanos tanke plasti filma, ki služi kot blokada pred nadaljnjim rjavenjem in obnovo materiala. Tudi tukaj smo imeli praktične vaje, kjer smo lahko v živo videli, kako je potrebno postopati, ko se srečaš s takšnim problemom.

Šolanje in prijetno druženje smo zaključili s skupnim kosilom, od koder sva se po isti poti ter z istimi prevoznimi sredstvi vrnila v Slovenijo.

Iz Švice sva odnesla ogromno novega znanja ter nekaj švicarskih piškotov ter čokolad, ki upravičujejo svoj sloves bolj kot švicarska ura.