Scroll Top

Sprehajali smo rožice

V podjetju Mikro+Polo se zavedamo pozitivnega vpliva sobnih rastlin na naše počutje in ker nam je mar za okolje, sploh ni bilo vprašanje, da ne bi v našem podjetju ponovno praznovali mednarodnega dneva »Take your Houseplant for a walk«.

Ob tem dnevu smo našim zelenim prijateljicam posvečali še več pozornosti in presadili rastline, ki so to potrebovale. Naše pisarne so na ta dan postale že bolj zelene, kot so v našem vsakdanu. Zbirka lončnic se veča iz leta v leto, še vedno pa smo najbolj ponosni na na več kot 15 let starega Benjamina.

Seveda pa brez dejanskega sprehoda okoli podjetja ni šlo. Zaposleni so pograbili sebi najbližjo in najbolj simpatično lončnico in jo odpeljali na sveži zrak. Vedno se trudimo združit prijetno s koristnim. Vse je tako lahko, če imaš ob sebi tako dobrega idejnega vodjo, našega Jana Robina, ki je na instagramu z več kot 60 tisoč sledilci bolj znan pod imenom @botanistbyheart.

Če se vam zdi to, da bi sobne rastline peljali na sprehod po mestu, v park ali celo v službo preveč ekstremno, se lahko z njo pobahate vsaj po družabnih omrežjih ali pa jo vsaj prestavite na balkon, kjer se bo naužila svežega zraka in prejela malce več svetlobe.

Ob dnevu »Take your Houseplant for a walk« je tako priložnost, da več časa namenite vašim zelenim sostanovalkam in pomislite, kaj lahko vi kot posameznik naredite za bolj »zeleno« okolje. Če pa še niste lastnik sobnih rastlin, izkoristite ta dan za nakup vaše prve lončnice.